Szülészet

Állatkórházunkban ultrahang vizsgálattal lehetőség nyílik a vemhesség megállapítására és nyomon követésére, a születendő kölykök egészségi állapotának vizsgálatára.

A szülészeti ellátásunk kapcsán kiemelten foglalkozunk az ellés körüli állatorvosi segítségnyújtással ill. a kiskutyák ellátásával.

A műszeres vizsgálat, a vemhes szuka rendszeres hőmérőzése és megfigyelése elengedhetetlen a rizikómentes fialáshoz. A vemhesség elhúzódása, rizikópáciensek esetében, nagy méretű és sokszámú magzat esetében, csak az idejében elvégzett császármetszés menti meg a magzatokat. A császármetszés szükségességét a vemhesség utolsó napjaiban rendszeresen elvégzett ultrahang vizsgálat során a magzati szívfrekvencia változása, csökkenése határozza meg. Szükség esetén császármetszés is helyben megoldható. Az ellés után a kölyköket melegítőpárnára vagy infralámpa alá helyezzük.

A kívánt vemhesség elmaradásának leggyakoribb oka hogy rossz időben történt a pároztatás.

A nőstény kutyák ivarzás diagnosztikájához lehetőség van rendelőnkben vérből meghatározott progeszteron szint megállapítására, hogy megállapíthassuk az ajánlott fedeztetés időpontját. Ha természetes úton történő pároztatás nem megoldható, azokben az esetekben mesterséges termékenyítést végzünk.

A nem kívánt vemhességek elkerülésére az ivartalanítás javasolt.

A kívánt vemhesség elmaradásának leggyakoribb oka hogy rossz időben történt a pároztatás. A nőstény kutyák ivarzás diagnosztikájához lehetőség van rendelőnkben vérből meghatározott progeszteron szint megállapítására, hogy megállapíthassuk az ajánlott fedeztetés időpontját.

Vemhesség - Mátyás Állatorvos Központ

Egyeztessen időpontot

Az időpontra történő bejelentkezési lehetőségünk kényelmesebbé teheti a betegellátást a hozzánk érkező tulajdonosok számára, mindamellett egyeztetett időponton kívül is fogadjuk betegeinket.

Időpont egyeztetése