Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati kivizsgálás és kezelés során kedvencükben gyakorta előforduló bőr és szőrproblémákat állapítjuk meg és kezeljük azokat.

Bőrbiopszia készítésére is lehetőség van az elváltozott bőrterületből, amely során szövettani vizsgálattal megállapítható a kimetszett bőrdarabból az egyes bőrbetegségek eredete – pl jó- vagy rosszindulatú elváltozásról van-e szó.
Az allergia házi kedvenceinket is gyakran gyötri. Az allergia kivizsgálásánál vérből allergia tesztet végzünk, amivel megállapítható az allergia oka ill. ennek tükrében célzottan elvégezhetők a hatékony kezelések.
Házi kedvenceinknél sajnos gyakran kialakulhatnak duzzanatok, daganatok a bőrben. Ezeknek a daganatoknak az időben való kivizsgálása ill. szükség szerinti eltávolítása életmentő is lehet.

Bőrdaganat eltávolítása hörcsögről

A rutin megtekintéses vizsgálat mellett bőrkaparékot is veszünk szükség esetén az érintett területről, amelyet tovább küldünk állatorvosi laborjaink egyikébe parazitás, bakteriális és gombás betegségek megállapításához. Mivel egyes bőrbetegségek nemcsak külső fertőzés által, hanem belső szervi megbetegedések miatt is kialakulhatnak (pld. pajzsmirigy alulműködés), így ezen betegségek gyanúja esetén vérvizsgálattal egészítjük ki a bőr vizsgálatát.

Egyeztessen időpontot

Az időpontra történő bejelentkezési lehetőségünk kényelmesebbé teheti a betegellátást a hozzánk érkező tulajdonosok számára, mindamellett egyeztetett időponton kívül is fogadjuk betegeinket.

Időpont egyeztetése