Szemészet

A szemészet az ugyanúgy állatorvoslásban mint az embereknél egy speciális szakterület, ahol a diagnózis felállítása és a kezelés csak megfelelő felszereltség és szaktudást mellett megvalósítható.

Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy számos kutya és macska szenved szembetegségben.

Leggyakoribb panaszok, hogy kedvencünk gyakran könnyezik, hunyorog, sokszor kipirult a szeme, vagy homály, esetleg nyálkás képződmény jelenik meg rajta, amit gyakran okozhatja őket egy szemhéjállási rendellenesség, zöld hályog, szárazszem betegség vagy a számos más szembetegség valamelyike.

Ennek megfelelően rendelőnkben a szemészeti szakrendelést dr. Eördögh Réka specialista végzi. Szemészeti szakrendelésünk általában péntekenként várja Önöket, kizárólag előzetes időpont egyeztetéssel!

Szemészet - Mátyás Állatorvos Központ
Dr. Eördögh Réka
Dr. Eördögh Rékaszemészetre szakosodott állatorvos
+36 30 299-8814
+06 24 784-331

Bemutatkozás

2009-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten. Az egyetemi évek alatt megsérült a szemem, így került a szemészet az érdeklődésem központjába. Tanulmányaim alatt egy évet a berlini Freie Universität Állatorvostudományi Karán töltöttem. Itt egy nemzetközileg elismert állatorvos szemésztől tanultam meg a szemészet alapjait. Mivel az állatorvosi szemészet itthon még gyerekcipőben járt, így diplomázás után különböző ösztöndíjakkal többször hosszabb időt töltöttem a berlini egyetemen, majd pedig 2012-től a bécsi Állatorvostudományi Egyetem Szemészet Tanszékének munkatársa lettem. Itt a mindennapos klinikai munka mellett részt vettem az oktatásban is, illetve kutattam.

Kutatásaim eredményeit nemzetközi konferenciákon előadtam (ECVO, ESVO, FVO), és publikáltam a legfontosabb állatorvos szemészeti szaklapban (Veterinary Ophthalmology). Természetesen Magyarországtól nem tudtam és nem is akartam elszakadni, az itthoni kollégák szemészetben való jártasságának javítására sok itthoni konferencián is tartottam előadást.

2016 nyarán költöztem haza, és munkámmal a szemészeti ellátás nemzetközileg elvárható színvonalát szeretném biztosítani.

Egyeztessen időpontot

Az időpontra történő bejelentkezési lehetőségünk kényelmesebbé teheti a betegellátást a hozzánk érkező tulajdonosok számára, mindamellett egyeztetett időponton kívül is fogadjuk betegeinket.

Időpont egyeztetése