Sebészet

Rendelőnkben kimagaslóan foglalkozunk az állatok sebészeti betegségeinek diagnosztikájával és kezelésével.

A kiemelkedően felszerelt műtőnkben (Korszerű altatógép, isoflurans gépi altatás, légzésmonitor, sebészeti elektrokauter és egy sor más eszköz ) teljes lágysebészeti és csontsebészeti műszerkészlet biztosítja bármilyen sebészeti beavatkozás elvégzését a kis műtétektől (ivartalanítás) a császármetszésen át a speciális műszerezettséget igénylő csont és ízületsebészeti (pl. TPLO) műtétekig.

A sebészeti esetek egy része rutin sebészeti ellátást kíván, ilyen lehet pld. egy kis seb összevarrása.

Az általános tapasztalat viszont az hogy nem mindegy hogy hogyan varrják össze az egyszerű sebet sem, mert a megfelelő sterilitás hiánya vagy az altatás nem megfelelő kivitelezése komoly szövődményeket eredményezhet.

A sebészeti betegségek másik része azonnali nagy műtétet igényel.

Ebben a tekintetben a régióban kiemelkedő szerepet töltünk be, sok környékbeli állatorvosi rendelővel tartunk kapcsolatot, akik azonnal be tudják küldeni ezeket a súlyos betegeket műtétre. Lágysebészeti ellátásunk többségét az ivartalanítások, a daganat eltávolítások, bélmetszések, gyomorcsavarodás, hólyag és húgycső illetve szemészeti műtétek teszik ki.

Mindemellett előfordulnak mellkasi, nyaki, végbél környéki műtétek is. A csontsebészeti műtétek közül vezető szerepet töltenek be a csonttörések, diszplázia műtétek, térdszalag szakadások és gerincműtétek. Leggyakoribb neurológiai műtétünk a porckorongsérv műtét. A szemműtéteink között az entrópium és ectrópium műtétek a gyakoriak.

Műtéteinket a legbiztonságosabb altatási technikával végezzük, isoflurános gépi altatásban, gépi monitorozással, állatorvos anaesztheziológus felügyelete mellett.

A műtétek végrehajtását a jól összeszokott sebészeti csapat végzi, korszerű műszerek segítségével és a legmegbízhatóbb műtéti technikákat alkalmazva.

Sebészet - Mátyás Állatorvos Központ

Egyeztessen időpontot

Az időpontra történő bejelentkezési lehetőségünk kényelmesebbé teheti a betegellátást a hozzánk érkező tulajdonosok számára, mindamellett egyeztetett időponton kívül is fogadjuk betegeinket.

Időpont egyeztetése