Belgyógyászat

Kedvenceik belgyógyászati kivizsgálásához és gyógykezeléséhez a rendelkezésre álló modern diagnosztikai eszközök (vér-, vizelet-, laborvizsgálatok) és állatorvosaink több éves tapasztalata és gyakorlata ad biztos hátteret.

Szintén a belgyógyászat körébe sorolhaótók az állatoknál is előfordulnak endokrin és hormonális betegségek. Gyakori előforduló betegségek kutyáknál a pajzsmirigy-elégtelenség, a Cushing-kór (mellékvesekéreg-túlműködés), de a cukorbetegség is. Macskáknál a pakzsmirigy-túlműködésével találkozhatunk leginkább.

Az idült, hosszan fennálló, fokozatosan romló belgyógyászati betegségek mint a szív-, máj- vagy veseelégtelenség sem ritkák kedvenceink körében.

Az állatok belgyógyászati ellátása széles területet foglal magába. Ide tartoznak például az emésztőszervi, a húgy- és ivarszervi, a légúti betegségek kezelése, de az immunlógia, valamint az allergológia is.

Kivizsgálás

A fizikális vizsgálat döntő a beteg állapotának, illetve a diagnózis mielőbbi meghatározásához, azonban sokszor van szükség kiegészítő vizsgálatokra is. Kiegészítő vizsgálataink közé tarozik a röntgenvizsgálat (nehezített légzés, fulladás, hányás, puffadás) és ultrahang vizsgálat (szív, vese, máj, bél, hasnyálmirigy, prosztata, húgyhólyag). Szükség esetén széklet, citológiai, szövettani és bőrkaparék vizsgálatot tudunk elvégeztetni partner laborjainkkal.

Egyeztessen időpontot

Az időpontra történő bejelentkezési lehetőségünk kényelmesebbé teheti a betegellátást a hozzánk érkező tulajdonosok számára, mindamellett egyeztetett időponton kívül is fogadjuk betegeinket.

Időpont egyeztetése