Galántai Viktória

kutya-fizioterapeuta

Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Mindig is célom volt, hogy a hivatásom is hozzájuk kötődjön. Arra viszont hamar rájöttem, hogy az állatorvosi pálya lelkileg nem nekem való. Így egyelőre megelégedtem azzal, hogy a saját kutyámmal (majd később kutyáimmal) foglalkoztam, képeztem, ápoltam. Jelenleg két idős kutyám van, az ő életüket igyekszem minél teljesebbé és egészségesebbé tenni.

Ez azonban egy idő után nem volt elég, nem tudtam lemondani arról, hogy egyszer hivatásszerűen is kutyákkal tudjak foglalkozni. 2010-ben szinte véletlenül találkoztam a kutya-fizioterápiával és rögtön tudtam, hogy ezt kerestem. 2011 nyarán végeztem az első induló képzésen, kiváló eredménnyel, így már 6 éve ez a hivatásom. Most már tudom ez az, amiben megtaláltam önmagamat. Azóta több száz kutyus rehabilitálódott a kezeim között, vagy éppen kapott segítséget abban, hogy a műtétet elkerülje. Sőt, volt példa arra, hogy sérült cica, vagy gerincfájós vadászgörény fájdalmait kezeltem.

Néhány éve kezdtünk kolléganőmmel a rehabilitáción kívül a sportkutyák sérüléseinek a megelőzésével is foglalkozni. Azóta igyekszünk ezt a tudást minél több sportkutyással megismertetni, ezzel segítve a sportkutyák minél hosszabb és egészségesebb sportkarrierjét. Folyamatosan képezem magam, keresek újabb technikákat akár az emberi gyógymódok között is, amellyel még több eszköz lesz a kezemben ahhoz, hogy segítsek a kutyusokon. Ezért végeztem először emberi kinesio tape terapeuta tanfolyamot, majd nemrég kutya-taping képzést is.